Σε μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά με μεγάλες κοινωνικές αλλαγές και οικονομικά προβλήματα η εφημερίδα μας, η "Λόγου Χάρη", φτάνει στα χέρια σας για να σας ταξιδέψει στον κόσμο της ενημέρωσης. Αρχικά να καλωσορίσω τους μαθητές της πρώτης λυκείου και να τους ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία.

 

Κατεβήκαμε στο κέντρο της Αθήνας για να συναντήσουμε τον ηθοποιό Νίκο Ορφανό. Τον συναντήσαμε σε ένα cafe κάπου στου Ψυρρή.  Ο ηθοποιός που κουβαλά στο βιογραφικό του πολλές αξιόλογες δουλειές στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, μας μίλησε για τη ζωή του, την δουλειά του και φυσικά δεν προσπέρασε την επικαιρότητα.

 

Οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα είναι οι κύριες και συνηθέστερες συσκευές πρόσβασης στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες του με βασικότερους χρήστες τη νέα γενιά. Οι νέοι δεν είναι απλά παθητικοί καταναλωτές διαδικτυακού  περιεχομένου,

 

Εδώ και αρκετές δεκαετίες το σχολείο έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων και στην παροχή γνώσης. Ωστόσο, οι άνθρωποι σταδιακά άρχισαν να αναζητούν καινούργιες και πιο εξελιγμένες πηγές για επιπλέον μόρφωση. Γι 'αυτό και πληροφορούνται από το διαδίκτυο, την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης.

 

Ένας από τους θεσμούς του σχολειού μας , εξίσου σπουδαίος με την Λόγου Χάρη, πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο . Φυσικά μιλώ για την ετήσια εκδρομή της τρίτης, που φέτος έλαβε χωρά στα όμορφα Γιάννενα. Οι μέρες  που διήρκεσε ήταν τέσσερις και ήταν όλες υπέροχες .Τέσσερις μέρες ξεγνοιασιάς, ξεκούρασης, και νέων εμπειριών και γνωριμιών.

 

Παρουσίαση των βιβλίων:  " Δράκος στο χιόνι" και "Αγαπώ θα πει χάνομαι"

 

Μπορεί η νευρική ανορεξία να είναι το κέντρο πολλών συζητήσεων τις τελευταίες δεκαετίες, δεν είναι όμως μια νέα ασθένεια. Ο πρώτος ασθενής που εξετάστηκε από έναν Άγγλο παθολόγο ήταν το 1649. Η ασθένεια ερευνήθηκε εκτενέστερα τη δεκαετία του 1870 από Γάλλους και Άγγλους γιατρούς.

 

Παροιμία είναι ο σύντομος λόγος, που περιέχει μια αλήθεια βγαλμένη από την πείρα του λαού. Στην αρχή είχε αστείο και ειρωνικό χαρακτήρα, όμως κατέληξε να έχει διδακτική μορφή. Οι παροιμίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παράδοσης όλων των χωρών.

 
ΑρθρογράφοιΈχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση