Οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα είναι οι κύριες και συνηθέστερες συσκευές πρόσβασης στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες του με βασικότερους χρήστες τη νέα γενιά. Οι νέοι δεν είναι απλά παθητικοί καταναλωτές διαδικτυακού  περιεχομένου,

αλλά πραγματικοί εξερευνητές του κυβερνοχώρου όπου το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες προσφέρονται για «κατέβασμα», ανταλλαγή, επαναχρησιμοποίηση, διάδοση, δημιουργία και αναδημιουργία. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες αυτές δημιουργούνται νέες τάσεις στη χρήση του διαδικτύου. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) χρησιμοποιείται καθημερινά, τα έντυπα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά) δίνουν τη θέση τους σε ιστολογία και ιστοσελίδες (blogs - websites). Τραπεζικές συναλλαγές, εμπόριο (e-commerce), κοινωνική δικτύωση, «κατέβασμα» ταινιών και μουσικής, ραδιόφωνο, chat, τηλεφωνικές κλήσεις και video-κλήσεις γίνονται μέσω internet. Η εικόνα αλλάζει την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους και έτσι το διαδίκτυο περνά στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των πολιτών.
Με τα σύγχρονα δεδομένα οι παραδοσιακοί τρόποι πληροφόρησης και ψυχαγωγίας υφίστανται έντονη τάση για κατάργηση.  Ωστόσο, οι καταναλωτές και ιδιαίτερα στην Ελλάδα δεν δείχνουν να τους εγκαταλείπουν άμεσα και καθολικά. Οι προηγούμενες γενιές και σπανιότερα οι σύγχρονες μεταχειρίζονται καθημερινά τα ταχυδρομεία, τα τηλέφωνα, τον τύπο, το παραδοσιακό εμπόριο δείχνοντας την επικοινωνιακή εξάρτηση τους από αυτά. Συνολικά, συμπεραίνουμε πως το διαδίκτυο είναι ένας καινούριος τρόπος επικοινωνίας αλλά όχι και ο μοναδικός. Οι νέες υπηρεσίες που προσφέρει χρησιμοποιούνται παράλληλα με τα καθιερωμένα μέσα επικοινωνίας, τα οποία με τη σειρά τους εκσυγχρονίζονται.

Αγάπη-Ηλιάνα Σκουλουδάκη      Α2

 
ΑρθρογράφοιΈχουμε 81 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση