Παρουσίαση των βιβλίων:  " Δράκος στο χιόνι" και "Αγαπώ θα πει χάνομαι"

Δράκος στο χιόνι
Καίτη Οικονόμου
Ένα βαθιά κοινωνικό βιβλίο. Καταπιάνεται με τον κοινωνικό περίγυρο μιας μεγάλης επαρχιακής πόλης της χώρας μας και θίγει πολλά από τα «κοινωνικά πρέπει» που διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων.
Θίγει, μάλλον επιφανειακά, τις εξαρτήσεις που έχουν οι άνθρωποι των Μ.Μ.Ε. με τους πολιτικούς και τους ισχυρούς οικονομικά παράγοντες. Εκείνο, όμως, που είναι πραγματική απόλαυση είναι οι περιγραφές των τόπων που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ζωντανό και γλαφυρό που ο αναγνώστης νομίζει πως νοιώθει το κρύο του χιονιού ή ακούει το κελάρυσμα από τα ρυάκια.


Αγαπώ θα πει χάνομαι
ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ
Η συγγραφέας γνωστή από τα παιδικά της βιβλία, εδώ μας δίνει κάτι το εντελώς διαφορετικό. Μας μιλάει για την αγάπη. Για την αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις, την γονική, τη φιλική, την ερωτική... Μέσα από ένα μυστήριο κι έναν θάνατο που μπορεί να μην είναι έτσι όπως φαίνεται, αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής τεσσάρων ανθρώπων που ζουν τα ίδια γεγονότα από εντελώς διαφορετική ματιά και σκοπιά των πραγμάτων. Η κορύφωση είναι απρόσμενη αλλά τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να ‘ναι. Όλα φτιαγμένα από αγάπη και με πολλή αγάπη…


Αρβανίτη Μαρία Α' 2

 
ΑρθρογράφοιΈχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση