Επειδή πρόσφυγας δεν γεννιέται κανείς, αλλά αναγκάζεται να γίνει από τον πόλεμο και την απειλή της ζωής του και της οικογένειας του.


Επειδή είναι ανθρώπινο δικαίωμα του πρόσφυγα να αναζητήσει σωτηρία από τους βομβαρδισμούς.

Επειδή είναι ανθρώπινο δικαίωμα, να διεκδικήσει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών του στη ζωή.

Επειδή είναι ανθρώπινο δικαίωμα και του προφυγόπουλου όπως και κάθε παιδιού να μάθει γράμματα, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος του ή τη θρησκεία του.

Επειδή η «ανθρωπιά» μάς έκανε «ανθρώπους».

Επειδή θέλουμε ακόμα, να λεγόμαστε «άνθρωποι».

Επειδή εδώ στη Νίκαια, μαθητές και δάσκαλοι είμαστε εγγόνια και δισέγγονα προσφύγων που έζησαν στο πετσί τους τον ρατσισμό του «πρόσφυγκα» όπως τους αποκαλούσαν υποτιμητικά.

Επειδή κάθε παιδί είναι μαθητής μας.

Εμείς οι καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Νίκαιας καταδικάζουμε ομόφωνα τη φασιστική/ρατσιστική επίθεση στο σχολείο του Περάματος που είχε στόχο να εμποδίσει τα προσφυγόπουλα να μάθουν γράμματα «του θεού τα πράγματα» όπως σοφά λέει ο λαός μας.

Παράλληλα εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που με τη στάση τους τίμησαν και τιμούν το λειτούργημα του Δασκάλου.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε, όσο περνάει από το χέρι μας, να δηλητηριάσει ο ρατσισμός με τα κηρύγματα του μίσους τις ψυχές των μαθητών μας.

Για αυτό καλωσορίζουμε, μαζί με το λαό της πόλης μας, της «προσφυγο-πολης» μας, τα προσφυγόπουλα που υποδέχεται ο Δήμος της Νίκαιας-Ρέντη στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, στα τμήματα ένταξης και δηλώνουμε απερίφραστα Δάσκαλοι τους.

Οι καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Νίκαιας

 
ΑρθρογράφοιΈχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση