Με αφορμή την πρωτοποριακή ιδέα της ηθοποιού κ. Μαίρης Ιγγλέση, Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση, «Ταμένες Τρίτες» που είναι αφιερωμένες σε ηθοποιούς που υπηρέτησαν το θέατρο με το υψηλό τους ταλέντο και το προσωπικό τους ήθος,

η Τρίτη 29/11/2011, ήταν «Ταμένη» στη μνήμη της αξέχαστης ηθοποιού Άννας Παϊταζή.

Στο αφιέρωμα αυτό η κ. Ιγγλέση, προσκάλεσε το σχολείο μας να συμμετέχει, επειδή η Άννα Παϊταζή έζησε τα μαθητικά της χρόνια στην Κοκκινιά και τίμησε το σχολείο μας, με την παρουσία της στην εκδήλωση για την έκδοση του βιβλίου μας «Ενθύμιον Γεύσεων Εορτών και Εθίμων, από Πόντο Μ. Ασία, Κων/πολη». Από τότε, πέρα από τα βιβλία που η Άννα Παϊταζή δώρισε στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας, διατηρήσαμε μαζί της μια  τρυφερή σχέση μέχρι το τέλος της ζωής της, σχέση που τη συνεχίζουμε μέχρι σήμερα με την κόρη της Ευτυχία Ανδρίτσου.Στην εκδήλωση  οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα μικρό απόσπασμα από το έργο ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ του Δ. Ψαθά: Η Βίρνα Τατάνη (Μαντάμ Σουσού), ο Χρήστος Φερούσης (Παναγιωτάκης) και η Σοφία Σκύρλα, τιμώντας τη σπουδαία ηθοποιό που ερμήνευσε με τεράστια επιτυχία το ρόλο της ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ. Μαζί με τους μαθητές παραβρέθηκαν και οι καθηγητές : Ανδριανή Χριστοφοράτου, Αρετή Κωνσταντάτου, Μαρία Κιουλαφά, Γιώργος Τίγκατζης, Μαρία Μαυράκη, Μαρία Συμεωνίδου και Άννα Χατζηθανάσογλου.


Στην εκδήλωση μίλησαν για την προσφορά και την προσωπικότητα της Άννας Παϊταζή μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος και Κάρμεν Ρουγγέρη, η κόρη του συγγραφέα Δημ. Ψαθά, όπως επίσης η κόρη και ο γιος της ηθοποιού τονίζοντας ο καθένας ξεχωριστά τις εμπειρίες και την προσωπική σχέση που είχαν μαζί της.

Στο τέλος ένας μικρός μπουφές, που φρόντισε με ιδιαίτερη αγάπη η κόρη της Άννας Παϊταζή, με συνταγές της μητέρας της, περίμενε τους καλεσμένους στο φουαγιέ του θεάτρου.

Η «Ταμένη Τρίτη» λοιπόν, προς τιμή της εξαίρετης ηθοποιού, ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή βραδιά, καθώς έδωσε την ευκαιρία κυρίως στους νεώτερους να γνωρίσουν το ήθος, το ταλέντο και την καλλιτεχνική πορεία της Άννας Παϊταζή.

Διασυνδέσεις

Λέξεις κλειδιά:  Άννα Παϊταζή

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ! | Ελληνικό Αρχείο

 

____________ Προτεινόμενα Άρθρα

ΑρθρογράφοιΈχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση