Κατά τη διάρκεια του 2ου τετραμήνου του σχολ.έτους 2013-14 όλοι οι μαθητές/τριες των τεσσάρων τμημάτων της Α΄ τάξης εκπόνησαν συνθετικές εργασίες στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το θέμα των εργασιών ήταν τα μυστήρια της Εκκλησίας που οι μαθητές είχαν διδαχθεί στο Κεφάλαιο Β΄ του σχολικού βιβλίου.

Οι διδακτικοί στόχοι ήταν να εμβαθύνουν στην ιστορία και το περιεχόμενο των επτά μυστηρίων, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία τους και να αυξήσουν τα προσωπικά τους βιώματα συμμετοχής στα μυστήρια και γενικά στη χριστιανική λατρεία. Παράλληλα να αναπτύξουν συνεργατικό πνεύμα, να αποκτήσουν δεξιότητες συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών (π.χ. από το Διαδίκτυο) και να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν η ομαδοσυνεργατική. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να παρουσιάσουν ένα μυστήριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναζητώντας και αξιοποιώντας πληροφοριακό υλικό εκτός του σχολικού βιβλίου. Οι τελικές εργασίες των ομάδων παραδόθηκαν σε μορφή POWERPOINT , παρουσιάστηκαν μέσα στην τάξη και ακολούθησε συζήτηση καθώς και αξιολόγηση.

Επειδή δεν ήταν δυνατό να αναρτηθούν όλες οι εργασίες των μαθητών, παρουσιάζονται ενδεικτικά κάποιες με την παρατήρηση ότι όλοι οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης ανταποκρίθηκαν θετικά και παρουσίασαν προσεγμένες και  πολύ αξιόλογες εργασίες.

Εργασίες:

Βάπτισμα 1, Βάπτισμα 2, Γάμος, Ευχέλαιο, Θεία Ευχαριστία, Ιεροσύνη, Μετάνοια, Χρίσμα

Σοφία Λεκάκου,
καθηγήτρια Θρησκευτικών στο 3ο ΓΕΛ Νίκαιας

 
ΑρθρογράφοιΈχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση